Politie waarschuwt: Deze vorm van oplichting kan ons allemaal overkomen. Ruim 1100 gedupeerden.


Voordat je begint met lezen, druk op like!

Alleen al in de eerst helft van 2017 zijn er al achthonderd Nederlanders door een sluwe truc opgelicht. Dezelfde truc leverde vorig jaar 1100 gedupeerden op. Dit wordt ook wel de Microsoft-scam genoemd waarbij je door een buitenlands nummer wordt gebeld waarvan de eigenaar een zogenaamd computerprobleem moet oplossen.

Volgens de instructies die je stap voor stap krijgt word je zonder dat je het weet naar een of andere website of programma geleid zodat je de controle overdraagt aan de beller. De uitkomst verschilt. Soms wordt het systeem “gegijzeld” en wordt er een betaling in iTunes-kaarten opgeëist, of de hele bankrekening wordt leeg geplunderd via internetbankieren.

Er zijn al honderdduizenden euro’s verloren gegaan aan deze vieze spelletjes. Het zijn dan ook voornamelijk ouderen van 50+ die worden opgebeld, omdat ze meestal een vaste telefoon hebben en wat goedgeloviger zijn dan jonger volk. Een woordvoerder van Microsoft heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat zij er niks mee te maken hebben.

Bekijk ook de volgende video:
[sociallocker]https://www.youtube.com/watch?v=sz0cEo2h3f8[/sociallocker]

Vond je dit filmpje leuk? Druk dan op like!

Reageren

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team CheckDit