10-jarige houdt mogelijke ontvoerder tegen. Nu wil politie dat meer families “de code” leren


Voordat je begint met lezen, druk op like!

Allemaal doen we ons uiterste best om onze kinderen de gevaren van onbekenden te leren. Er bestaan helaas namelijk personen die kinderen misleiden en ze in hun auto lokken.

De ouders van dit meisje hadden hun kind een bijzonder nuttig trucje geleerd, wanneer een onbekende haar probeert te misleiden. Ze probeerde uit wat ze had geleerd en kon zo haar mogelijke ontvoerder stoppen. Goed gedaan, meid.

Op woensdag 7 november ontvingen agenten van het Pinal County politiekantoor in Arizona een oproep van een mogelijke ontvoeringspoging.

“Om 15.45 was een 11-jarig meisje aan het wandelen met een vriend nabij een park in de buurt toen man in een witte bestelwagen naast hen kwam rijden. De man vertelde het meisje dat haar broertjes in een ongeval waren betrokken en ze met hem moest meekomen.” Dat schreven agenten op de Facebookpagina van hun politiekantoor.

Maar het meisje had een geheim wapen klaar waar haar ouders haar mee hadden bewapend.

“Het kind vroeg aan de man wat het ‘codewoord’ was, maar dat wist hij niet en hij reed weg,” legden de agenten uit.

Een codewoord is niets nieuw voor bepaalde ouders die al met hun kinderen hebben gesproken over de gevaren van onbekenden, en in het geval ze in zo’n situatie zouden terechtkomen.

Nu willen politieagenten van Pinal County dat alle ouders dit weten zodat meer mogelijke ontvoeringen kunnen vermeden worden.

“Petje af voor de ouders van dit kind om een codewoord te hebben en te praten met hun kinderen over de mogelijke gevaren in de buitenwereld,” zei hoofdinspecteur Mark Lamb. “We hopen door dit te zeggen dat het andere ouders zal aanmoedigen om zo’n gesprek te hebben met hun kinderen in geval dat zoiets hen ooit overkomt.”

Vond je dit filmpje leuk? Druk dan op like!

Reageren

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team CheckDit